В Україні віднедавна прийнято святкувати Різдво не лише 7 січня, а й 25 грудня. Кожен може вибрати для себе дату, яка йому ближче до душі.

Однак, деякі вибирають для себе святкувати двічі цю подію. Митрополит із ПЦУ розповів, чи можна так робити, і чи це не є гріхом.

За його словами, Церква сама може обирати, за яким календарем святкувати Різдво, а може й зовсім двічі це робити – за Новоюліанськими та Григоріанськими календарями.

Різдвяний вертеп, скріншот: Youtube
Різдвяний вертеп, скріншот: Youtube

Немає сьогодні статистики, яка б показала, в який день українці частіше святкують різдво, проте більше людей поки що, як і раніше, 7 січня.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Можемо сказати, що більшість таки дотримується старого стилю, і він традиційний для кожного з нас. Хоча хто був у Європі, той, звичайно, перейнявся тими традиціями. Я думаю, що якщо відсвяткуємо двічі – нічого грішного в цьому не буде. Знайте, зайвої молитви не буває", – зазначив митрополит

Церква, фото: Facebook
Церква, фото: Facebook

Зараз все ще вивчається можливість переходу, і здійснити це буде складно. Міняти дату лише одного свята не можна, і Україні зараз потрібна реформа, яка б захопила все. Наприклад, День Святого Миколая збираються перенести з 19 грудня на 6 грудня, і багато хто цього року вже так зробив.

Різдво святого Миколая Чудотворця, фото: Facebook
Різдво святого Миколая Чудотворця, фото: Facebook

Найімовірніше це питання вирішуватиметься вже після нашої перемоги, адже головним питанням сьогодні є закінчення війни.

Нагадаємо, ми писали, що через рік ціни стали надхмарними: на скільки зросли витрати українців на продукти

Раніше ми писали, з кожним днем ​​лише дорожче: АЗС засмутили оновленими цінами на бензин, дизель та автогаз

Як повідомляв Знай.ua, українці можуть надіслати посилку практично задарма: "Укрпошта" оголосила про знижки