Експерти Інституту досліджень авторинку розповіли, яких цін на нові та підтримані машини варто чекати у Новому 2023 році.

Українцям пояснили, що вартість автомобілів наступного року не змінюватиметься. Для цього немає жодних причин.

Авторинок. Фото: скрін youtube
Авторинок. Фото: скрін youtube

Незважаючи на такий досить втішний прогноз, низка певних факторів все ж таки можуть вплинути на ситуацію на авторинку в 2023 році. Серед них виділяють головні: ціни на паливо та його наявність, курс іноземної валюти. Більше того, потрібно враховувати навіть громадський транспорт, а точніше курсуватимевін, чи ні.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

За прогнозом Інституту досліджень авторинку, наступного року в Україну щомісяця ввозитимуть 5-10 тисяч підтриманих автомобілів, переважно з Європи. При цьому щомісяця продаватимуть від 3 до 5 тисяч нових автомобілів.

Продаж нових авто в основному залежатиме від двох причин - від наявності кредитування та лізингу на вигідних умовах.

А ось покупці на первинному автомобільному ринку будуть віддавати перевагу кросоверам, як і раніше. Більшість вживаних автомобілів купуватимуть за ціною від 2 до 5 тисяч доларів.

Машини на дорозі, фото Знай.ua
Машини на дорозі, фото Знай.ua

Експерти Інституту досліджень авторинку підкреслили, що ціни на автомобілі та їх продаж у 2023 році прямо залежатимуть від ситуації на фронті та стану економіки.

Раніше ми писали про те, що Київстар подвоїв ціну на необхідний для багатьох тариф: скільки доведеться платити абонентам

Як повідомляв Знай.ua, зарплата 30 тисяч: де і кому підприємства готові платити божевільні гроші

Також портал Знай.ua писав, що виплати допомоги при народженні дитини затримують, причина