Масові відключення електроенергії дуже впливають на життя українців, починаючи від найпростіших побутових труднощів. Однак цей факт також може кардинально позначитися на суттєвіших справах, пов'язаних зі здоров'ям.
Йдеться про операції. Чимало українців, які планували життєво важливі процедури, напевно, задавалися питанням - чи можливо їх провести, якщо в країні так часто відключають світло, а все хірургічне обладнання працює саме завдяки електропостачанню.

Українці без світла, скріншот: YouTube
Українці без світла, скріншот: YouTube

Заступник міністра охорони здоров'я Олексій Яременко відповів на це запитання. Він заявив, що екстрені операції в Україні проводитимуть, незважаючи на ситуацію з електроенергією, а точніше, її відсутність.

Яременко пояснив, що медичні установи працюють на генераторах, а також наперед запасаються необхідним паливом та водою. З цієї причини українцям не варто боятися за вчасно проведену операцію. Загрози їх життю не буде.

Насамперед це стосується пацієнтів з інсультами, інфарктами, політравмами, апендицитами.

Операція
Операція

Водночас планові операції МОЗ рекомендує відстрочити. Відновити їх планують після стабілізації енергетичної системи.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Раніше ми писали про те, що в Україні все ж таки підвищать тарифи на електроенергію: скільки грошей витягнуть з кишень

Як повідомляв Знай.ua, переселенцям загрожує покарання за неявку до військкомату: розцінюють як ухилення від служби

Також портал Знай.ua писав, що Київстар подвоїв ціну на необхідний для багатьох тариф: скільки доведеться платити абонентам