У Міністерстві внутрішніх справ нагадали українцям про зміну процедури реєстрації транспортного засобу. Діяти ці правила почали із 14 грудня.

Про всі нюанси розповів керівник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик в ефірі всеукраїнського телемарафону. Наразі дії реєстрації транспортних засобів сильно зміниться.

Сервісний центр МВС, фото: скріншот з відео
Сервісний центр МВС, фото: скріншот з відео

Справа в тому, що перед безпосередньою реєстрацією автомобіля вам потрібно буде звернутися не відразу в територіальний сервісний центр МВС, а пройти перевірку у фахівців експертної служби. Він діятиме лише десять днів, і за цей час треба буде встигнути.

"Із завтрашнього дня буде дійсним перелік послуг, які можна буде отримати, і де взагалі експертне дослідження не буде сенсу робити. Це, наприклад, послуги при втраті номерного знака або втраті свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу або перереєстрацію транспортного засобу, отриманого у спадок" , – зазначив Микола Рудик.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Машини, скріншот: YouTube
Машини, скріншот: YouTube

Крім того, є ще й послуги, де дослідження фахівців МВС не потрібне. Це реєстрація транспортного засобу під час заміни анкетних даних власника. Також це не потрібно при знятті транспортного засобу з обліку у зв'язку з вибракуванням.

Тобто, якщо людина купує транспортний засіб новий, тоді немає сенсу звертатися до експертної служби МВС, адже обов'язково мати при собі паспорт, довідку про реєстрацію коду платника податку, якщо вона є, договір, а також конструкцію транспортного засобу.

Салон авто. Фото з сайту Рexels
Салон авто. Фото з сайту Рexels

Нагадаємо, що затримка субсидій та лікарняних: у Мінсоцполітики розповіли, що буде з виплатами у 2023 році

Раніше повідомлялося, що "Укразалізниця" не зупинятиметься через блекаут: знайшли як продавати квитки за відсутності електрики

Також, зарплата 30 тисяч: де і кому підприємства готові платити шалені гроші