В українському уряді можуть почати видавати громадянам безкоштовно LED-лампи, проте здобути їх зможуть далеко не всі.

Про це повідомила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн на міжнародній конференції з підтримки України у Парижі.

Незабаром Україна отримає енергозберігаючі світлодіодні лампи від союзників. Усього буде закуплено не менше 30 мільйонів світлодіодних лампочок, і поступово обіцяють замінити їх населенню та низці установ.

YASNO підвищив до 82% ефективність освітлення
YASNO підвищив до 82% ефективність освітлення

"Ми профінансуємо близько 30 мільйонів світлодіодних лампочок для України. Коли 50 мільйонів таких лампочок буде доставлено з нашими партнерами, це заощадить 1 ГВт електроенергії - річний обсяг виробництва блоку атомної електростанції", - написала згодом Урсула фон дер Ляєн у Twitter.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Тим часом, в Україні планує запровадити спеціальну програму безкоштовної заміни таких ламп для населення, і це близько 50 мільйонів штук, щоб суттєво скоротити навантаження на енергосистему.

Електричні лампи, фото media.defense.gov
Електричні лампи, фото media.defense.gov

"Щоб зменшити наслідки ракетного обстрілу енергетичної інфраструктури, Уряд працює у двох напрямках – з одного боку, ми збільшуємо виробництво та розподіл енергії, а з іншого – впроваджуємо заходи енергоефективності, які можуть нам допомогти пережити зиму та зменшити споживання енергії", – повідомляє Свириденко.

Примітно, що така лампа допомагає споживати на 7-10% менше електроенергії на момент пікового навантаження.

Більш докладну інструкцію буде представлено Міністерством економіки найближчим часом.

Відключення електрики, скріншот: YouTube
Відключення електрики, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що змінилися вимоги: у ПФУ українцям повідомили важливий нюанс щодо отримання виплат

Раніше повідомлялося, що Новорічний стіл 2023 року подорожчає в половину: названі продукти, які до кінця року буде складно дістати

Також, в Україні все ж таки підвищать тарифи на електроенергію: скільки грошей витягнуть з кишень