У Міністерстві оборони розповіли, від чого залежатиме нова хвиля мобілізації в Україні, і кому готуватись насамперед. Війна все ще продовжується.

Про це заявила заступник міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

За її словами, нова хвиля мобілізації в країні залежатиме відразу від кількох факторів, проте найважливіша ситуація на фронті. Саме вона і визначатиме, чи потрібно її проводити найближчим часом.

Анна Маляр, скріншот: YouTube
Анна Маляр, скріншот: YouTube

"Ці речі складно прогнозувати, бо мобілізація залежить від потреб війни. І, крім того, є втрати та потреба у відновленні. Навіть ті люди, які зараз воюють, живі-здорові, потребують заміни... Не треба з цього робити страшні прогнози", – додала Ганна Маляр.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Іншими словами, нова хвиля від трьох факторів залежатиме:

  • Поповнення втрат Збройних Сил України;
  • Відновлення поранених українських захисників;
  • Заміна воюючих із початку війни громадян.

мобілізація в Україні
мобілізація в Україні

Якщо раптом в одній із сфер не вистачатиме людей, тоді доведеться знову закликати громадян. Це і є одна з причин, через яку кордони для чоловіків досі закриті, і так продовжиться аж до кінця воєнного стану в країні.

Загалом мобілізація в Україні триває вже 10 місяців. З першого дня як кривавий диктатор путін вирішив вторгнутися на територію України з повномасштабною війною.

Нагадаємо, що ЗСУ готують четвертий масштабний контрнаступ на новому напрямку: дорога до Криму буде закрита

Раніше повідомлялося, що у МЗС Британії застерегли Київ від мирних переговорів із росією

Також, у Росії зріс попит на трунарів у сотні разів: цвинтарі риють радянськими темпами