В Україні хочуть спростити одержання пенсії для деяких громадян. Кого торкнеться нововведення і що воно є, розповіла нардеп від "Слуги народу" Марія Мезенцева.

Нардеп заявила, що законопроєкт №8198, який вже прийняли за основу у Верховній Раді, пропонує спростити отримання пенсії українцям, які проживають на тимчасово окупованій території або де ведуться бойові дії.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Вона додала, що пенсіонери на зазначених територіях стикаються із низкою проблем.

"Ми розуміємо, як багато людей на тих територіях не можуть звернутися до органів Пенсійного фонду. Адже ті тимчасово не можуть виконувати свої повноваження, а через веб-портал електронних послуг ПФУ подати заяву немає можливості через відсутність інтернет-зв'язку та мобільного зв'язку" , – зазначила Марія Мезенцева.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Так, новий законопроєкт дозволить призначати виплати – як за віком, так і інвалідністю – автоматично. У першому випадку з дня досягнення пенсійного віку – не беручи до уваги терміну звернення, а в другому – відповідно до встановлення інвалідності органами медико-соціальної експертизи.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, контролери навідаються до кожного будинку: частина українців зможе отримати субсидію лише після перевірки.

Також наш портал інформував, затримка субсидій та лікарняних: у Мінсоцполітики розповіли, що буде з виплатами у 2023 році.

Крім того, ми писали, що українці можуть отримати пільгові пенсії, але дехто залишиться без грошей: які дані потрібно перевірити.