Наші читачі пам'ятають, що вже у 2023 році в Україні буде запроваджено обов'язковий технічний огляд автомобілів. У випадку, якщо процедура почне працювати без проблем, то перевірка комерційних легкових автомобілів обійдеться трохи більше 1000 гривень, а автобусів і вантажівок – від 1500 гривень.

Про це стало відомо завдяки розрахункам автоекспертів, які опублікували результати дослідження в соціальних мережах.

Техогляд, скріншот: YouTube
Техогляд, скріншот: YouTube

За інформацією аналітиків, із шести з половиною мільйонного автопарку станції технічного обслуговування (СТО) можуть витягти з кишень автовласників прибутку на 6,5 мільярда гривень, причому систематично приблизно кожні два роки.

Крім того, можуть бути запроваджені штрафи за несвоєчасний техогляд:

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

- штраф за "прострочення" ТО – 3400 гривень;

- повторне стягнення – близько 17 тисяч гривень.

При цьому навіть якщо водій отримав штраф за не пройдений у термін техогляд, це не означає, що тепер він може не проходити його.

Техогляд, скріншот: Facebook
Техогляд, скріншот: Facebook

Також варто нагадати нашим читачам, що вже більше року в Україні на автошляхах використовують спецавтомобілі – мобільні станції діагностики. Ці авто контролюють відповідність технічного стану транспортних засобів, що підлягають обов'язковому технічному контролю, встановленим правилам, нормам та стандартам безпеки дорожнього руху.

Нагадаємо, 17 тисяч штрафу за їзду без техогляду: українським водіям радять приготуватися заздалегідь.

Раніше повідомлялося, обов'язковий техогляд в Україні: водіям, приготуватися – кожен другий отримає відмову.

Також, на українські дороги виїхали нові патрулі, водіям краще загальмувати: кого можуть зупинити.