Попри те, що українці постраждали під час війни, та покупна спроможність значно знизилася, від покупок ніхто не відмовлявся.

Попитом серед покупців на платформі OLX у грудні користуються товари категорій "Дім і сад" та "Мода і стиль".

Шопінг. Фото: youtube
Шопінг. Фото: youtube

За даними платформи, у період з 20 листопада по 13 грудня користувачі OLX понад 3,3 мільйона разів відгукувалися на оголошення про товари для дому і 2,3 мільйона разів цікавилися покупкою одягу та аксесуарів. У порівнянні з минулим роком інтерес до цих категорій зріс на 42% і 9% відповідно.

А от попит на дитячі товари — навпаки — знизився на 14% відповідно до показника 2021 року та склав 1,8 мільйона відгуків.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Шопінг. Фото: youtube
Шопінг. Фото: youtube

Якщо деталізувати, що саме найбільше цікавило покупців у цих категоріях, то лідирують за кількістю відгуків дитячий та жіночий одяг, а також іграшки.

Серед предметів інтер’єру попит на світильники зріс майже вчетверо. Більш ніж у 5 разів зросла популярність спортивних речей як серед жінок, так і серед чоловіків. У понад 2 рази зріс попит на жіночий домашній одяг, а також на чоловічі светри та кофти.

Що купували і скільки витрачали українці наприкінці року

Упродовж 20 листопада-13 грудня середній чек покупки з "OLX Доставка" склав 786 гривень. Торік ця сума була на 257 гривень нижчою. При цьому, найбільше українці витрачали на товари для хобі, відпочинку та спорту — в середньому 1 500 гривень.

Нагадаємо, ми писали, що галюцинації, серцебиття та лихоманка: симптоми, які викликав звичайний шпинат.

Як повідомляв "Знай.ua" бути дефіциту палива чи не бути? Експерт розставив усі крапки над "і".

Також "Знай.ua" інформував, як швидко і без особливих зусиль висушити речі взимку: три способи, які заощадять ваш час.