Найближчим часом більшу частину соціальних виплат можуть перемістити в додаток "ДiЯ", щоб значно полегшити людям життя.

Про це розповів голова Мінцифри Михайло Федоров під час ефіру телемарафону, де й розповів, як це працюватиме і для чого це потрібно.

Насамперед це допоможе уникнути махінацій та корупції у сфері соціальних виплат. Люди прямо знатимуть, скільки грошей їм належить.

Дія. Фото: diia.gov.ua
Дія. Фото: diia.gov.ua
Дія. Фото: diia.gov.ua

Це єдиний реєстр соціальних виплат, який геть-чисто ліквідує корупцію в Україні. Принаймні у цьому питанні.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Ми зараз працюємо над електронним акцизом, над послугами для моряків, над соціальною сферою, створюючи єдиний реєстр соціальних виплат разом із Міністерством соціальної політики", - сказав він.

Міністр далі зазначив, що створення такого реєстру допоможе верифікувати соціальні виплати, і тим самим виключити будь-яку можливість махінацій, які всі ці роки здійснювали аферисти.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Кошти отримуватимуть виключно ті люди, які їх удостоїлися, і ніхто інший не зможе це змінити.

Крім того, Мінцифрі подбали про безпеку, і приділили цьому питанню велику увагу. Сервіс "ДiЯ" продовжує працювати та надавати українцям нові послуги, незважаючи на те, що за вікном йде війна.

До речі, що стосується соціальних виплат. Нещодавно з'явилася в мережі інформація про те, що українці зможуть отримувати свої соціальні виплати прямо на касах супермаркету. Робиться це через те, що не у всіх населених пунктах є поштові відділення, а банківські точно.

Цей крок допоможе значно полегшити роботу пенсіонерам, які мешкають далеко від банкоматів.

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Нагадаємо, що водіям розповіли про способи перевірки реального пробігу автомобіля: обов'язково перевірте перед покупкою

Раніше повідомлялося, що у ПЦУ закликали українців не ігнорувати Різдво під час війни: можна сміливо відзначати, але не забувати про головне

Також війна забрала в українців вже третину доходів, і кінця цього не видно: експерт поділився плачевною статистикою