Золоті прикраси люблять багато жінок та чоловіків. Зараз ювелірні магазини надають широкий вибір, проте варто бути уважнішими, адже підробок також достатньо. Перевірити дорогі вироби в домашніх умовах просто.

Існує декілька способів перевірки золота на справжність, одразу бігти до ювеліра не варто. Виділяють найдієвіші, а допоможуть у цьому прості засоби та предмети: магніт, оцет, йод чи нашатирний спирт.

Золоті прикраси, фото krasavica
Золоті прикраси, фото krasavica

Як перевірити золото в домашніх умовах

Достатньо провести магнітом по виробу. Якщо це виявилася проста брязкальце з алюмінію, він відразу зреагує.

Оцет також допоможе визначити підробку. Потрібно помістити виріб у глибоку миску, залити невеликою кількістю оцту та залишити приблизно на 5 хвилин. Золото після такої маніпуляції не повинно темніти, а сяятиме, як і раніше.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Якщо у вас завалявся йод, його можна використовувати для перевірки. Потрібно потерти золоту прикрасу об джинси і капнути зверху йодом. На цьому металі повинен залишитися слід. Щоб його прибрати, потрібно натерти нашатирем, а потім спиртом.

Золоті прикраси, фото stolychnashop
Золоті прикраси, фото stolychnashop

Раніше ми писали про те, як швидко і без особливих зусиль висушити речі взимку: три способи, які заощадять ваш час

Як повідомляв Знай.ua, як часто потрібно міняти воду у кота ? Прості поради щодо того, як зберегти життя мурчику

Також портал Знай.ua писав, яку зачіску зробити на Новий рік 2023 – з намистинами, бантом чи локони: варіанти, які обіграють будь-який образ