Літнім українцям готують "велику" індексацію пенсій у 2023 році: 3 важливі моменти

З наступного року в Україні збільшиться розмір страхового стажу, який потрібний, щоб можна було вийти на пенсію. А також заплановано чергову індексацію соцвиплат, що дуже важливо робити навіть незважаючи на війну. Є три важливі моменти щодо пенсій.

Перший із них – щоб піти на пенсію у 60 років, потрібно мати не менше 29 років страхового стажу. Хоча з 1 січня 2023 року вимоги зростуть – вони становитимуть 30 років. Тим же, кому не вистачає стажу, потрібно буде працювати до 63 років (від 23 років стажу) або до 65 років (від 15 до 23 років стажу).

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Українці принизили Kalush після скандалу з піснею "Батьківщина": "Тупше відмазки не чув"

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Нещодавно Kalush разом з іншим реп-спопонником Skofka випустив трек під назвою "Батьківщина".

Рядки з цієї пісні стали причиною нового скандалу... оскільки вони мають досить суперечливу інформацію.

До останнього моменту Олег Псюк відтягував відповідь українцям і ЗМІ щодо того, чому він написав саме так, а не інакше. Однак настав час і він поділився публікацією в Instagram, розповівши, яким був початковий план.

Kalush, фото: Instagram
Kalush, фото: Instagram

День зимового сонцестояння покаже, яким буде наступний рік: головні прикмети на 21 грудня

Найкоротшим днем ​​року - День зимового сонцестояння, який припадає на 21 або 22 грудня, залежно від кількості днів на рік. Цього року зимове сонцестояння прийде о 23.47 21 грудня. Цього дня сонце за київським часом зійде о 07:53, а сяде о 15:58, повідомляє Date and Time. Отже світла частина доби триватиме всього 8 годин і 4 хвилини.

День зимового сонцестояння, скріншот з відео
День зимового сонцестояння, скріншот з відео

Гаманці "схуднуть" ще сильніше? Українцям назвали продукти, які подорожчають у 2023 році

Постійні відключення світла змусили український бізнес пристосуватись до роботи в нових реаліях, але такі зміни тягнуть за собою неприємні наслідки для гаманців українців. Що може подорожчати вже найближчим часом, йдеться у сюжеті "Вікна".

Український бізнес масово переходить на роботу від генераторів, які не лише дорогі власними силами, а й змушують витрачатися на паливо. У свою чергу, пальне нещодавно знову подорожчало і це провокує зростання цін на товари.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Захисникам України підвищать виплати: кому платитимуть більше на 37%

Бійцям ЗСУ у грудні підвищать виплати – військовослужбовці отримають на 37% більше, ніж отримали й у листопаді. Про це повідомила заступник голови Міністерства оборони України Ганна Маляр, пише ТСН. Йдеться про посадовий оклад, виплати за звання, вислугу років тощо. Загалом, це найменша за обсягом позиція у структурі фінансового забезпечення.

ЗСУ. Фото: Youtube
ЗСУ. Фото: Youtube