Для наших читачів, які хочуть дізнатися, що зараз відбувається з цінами на основні продукти харчування, є кілька важливих новин. Справа в тому, що вартість молочки в нашій країні почала трохи підніматися. Відомі українські мережі супермаркетів під кінець листопада змінили ціни на молоко, сметану та сир.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків порталу Minfin, пише "Хвиля".

Ціни на молочку. Фото: скрін youtube
Ціни на молочку. Фото: скрін youtube

Ціни на молоко

Станом на 20 грудня вартість упаковки молока 900 мл жирністю 1% становила 38,32 грн., а у листопаді середня вартість позиції становила 36,53 грн. Водночас, середня ціна молока жирністю 2,6% за місяць трохи знизилася – з 37,11 грн. до 36,98 грн. за 900мл.

Ціни на молоко, скріншот: Minfin
Ціни на молоко, скріншот: Minfin

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Ціни на сметану

Зросли ціни на сметану. Продукт жирністю 15% за місяць подорожчав із 39,11 грн. до 39,33 грн. за 350мл. Сметана 20% подорожчала суттєвіше – з 43,43 грн. до 45,63 грн. за 340 грам.

Ціни на сметану, скріншот: Minfin
Ціни на сметану, скріншот: Minfin

Ціни на сир

Суттєвіше подорожчав сир. Зміна ціни на місяць становила майже 6 грн. на упаковці 300 г. На 20 грудня ціна позиції становила 66,62 грн., а в листопаді становила 60,80 грн.

Ціни на сир, скріншот: Minfin
Ціни на сир, скріншот: Minfin

В Україні щодня зростають ціни на послуги, різні товари та продукти. Наразі вчені Інституту аграрної економіки спрогнозували, як зміняться роздрібні ціни на деякі продукти, напередодні Нового року, адже українці досі хвилюються - чи подешевшають яйця і коли.

Повідомляється, що незабаром їхня вартість стабілізується, а до лютого та березня 2023 року ситуація має змінитися на краще, бо виробництво яєць буде збільшено, а це має знизити ціни.

Нагадаємо, задоволення не для бідних: українцям показали, як змінилися ціни на виноград, банани та лимони.

Раніше повідомлялося, що українцям стала доступна допомога у розмірі 500 євро: хто і як може отримати.

Також, гаманці "схуднуть" ще сильніше? Українцям назвали продукти, які подорожчають у 2023 році.