Вважаємо за необхідне нагадати нашим читачам, які мають відношення до керування автомобілем, той факт, що ще у вересні український парламент зареєстрував проект закону №7386. Цим законом передбачається запровадження податку для власників вантажівок вагою понад 12 тонн.

Пояснюють цей крок тим, що таким автомобілям дозволено їздити тільки спеціальними дорогами, а багато водіїв цим правилом нехтують.

Про це стало відомо завдяки новому ролику одного з найпопулярніших українських блогерів на YouTube.

Фури, фото РБК
Фури, фото РБК

Зрозуміло, що поки що податок ще не запроваджено, проте найближчим часом він таки запрацює. Якщо власник машини ухилятиметься від його сплати, а ще їздитиме без приладу, що забезпечує передачу інформації про використання доріг, то штраф накладатиметься у розмірі 8500 гривень.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Також відомо, що в нашій країні зареєстровано 9,2 мільйонів транспортних засобів вагою понад 12 тонн. Щонайменше 1,5 мільйона з них це авто на іноземній реєстрації. Багато водіїв не мають відповідних пристроїв, а тому грубо порушують правила.

В результаті ці транспортні засоби завдають непоправної шкоди дорожньому покриттю, настільки, що його можна буде тільки повністю змінювати.

Нагадаємо, відновлення пенсійного посвідчення в Україні: як відбувається процедура та куди звертатися.

Раніше повідомлялося, АЗС знизили ціни на бензин: скільки коштує дизпаливо та автогаз.

Також, 340 гривень та без прав півроку: українських водіїв попередили про штраф, не час для "понтів".