Рівень нашої енергії впродовж дня змінюється, на природні приливи енергії та її занепад впливають різні фактори.

Вагомий вплив на рівень енергії має їжа, яку вживає людина впродовж дня. Є енергетична їжа, яка дає бадьорість, але є й така, що навпаки виснажує організм.

Продуктовий набір. Фото: скриншот з відео
Продуктовий набір. Фото: скриншот з відео

Білий хліб, макарони та рис

Зернові культури багаті на вуглеводи, які забезпечують організм хорошим джерелом енергії. Однак оброблені зерна, що містяться в білому хлібі, макаронах та білому рисі, насправді можуть завдати більше шкоди, ніж користі, коли йдеться про рівень енергії.

Сухі сніданки

Більшість сухих сніданків містить дуже мало клітковини, але багато доданого цукру. Насправді цукор становить до 50% від загальної кількості вуглеводів, які містяться в багатьох популярних сухих сніданках.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Поєднання високого вмісту цукру та низької клітковини може підвищити рівень цукру та інсуліну в крові, що призведе до підвищення енергії, а потім і падіння.

Смажена їжа та фастфуд

Такі продукти зазвичай містять багато жиру та мало клітковини. Ці два фактори уповільнюють ваше травлення. Повільніше травлення зменшує швидкість, з якою поживні речовини, що підвищують енергію, надходять в організм.

Низькокалорійні продукти

Регулярне надходження в організм значно меншої кількості калорій, ніж йому потрібно, може спричинити гормональний дисбаланс. Це уповільнить ваш метаболізм та виснажить.

Нагадаємо, ми писали, простий рецепт смачного новорічного салату, який вам захочеться готувати на усі свята.

Як повідомляв "Знай.ua" екстрасенс Макс Гордєєв застеріг українців: небезпека чатує на Новий рік.

Також "Знай.ua" інформував, задоволення не для бідних: українцям показали, як змінилися ціни на виноград, банани та лимони.