Українці часто на Новий рік вважають за краще відпочити в компанії друзів або поїхати до родичів, але не завжди є можливість залишитися з ночівлею.

Раніше ми просто брали таксі або йшли пішки додому (якщо йти не надто далеко). Зараз же така розкіш нам не дозволена через комендантську годину, яку запровадили після початку російського повномашстабного вторгнення в Україну.

Звичайно ж, особливі любителі вийти з дому в новорічну ніч створювали петиції про одноразове скасування комендантської години, але їхні благання почуті не були.

Новий рік, фото Знай.ua
Новий рік, фото Знай.ua

У новорічну ніч комендантська година в Україні не скасовується, ті, хто вийдуть на вулицю, ризикують опинитись у відділенні поліції. Таку інформацію в ефірі телемарафону озвучила прессекретарка голови Національної поліції Мар'яна Рева:

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

"Люди повинні розуміти, що незалежно від того, який день у нас — святковий чи несвятковий — є певні вимоги комендантської години. Поліцейські перевірятимуть осіб, перевірятимуть їхні документи, доставлятимуть до підрозділів поліції для встановлення особи чи перевірки цієї особи".

Українці, фото Знай.ua
Українці, фото Знай.ua

Зазначимо, що у Києві жодних великих святкувань у місті не буде. Про це повідомляв заступник київського міського голови – секретаря Київської міської ради Володимира Бондаренка в ефірі телеканалу "Київ".

За його словами, гірлянду на ялинці на Софійській площі точно включатимуть на Новий рік та на Різдво, а також намагатимуться і вечорами, "щоб кияни могли відчути елемент свята".

Ялинка в Києві. Фото: кадр з відео
Ялинка в Києві. Фото: кадр з відео

Нагадаємо, що після холодця – солодкий стіл: озвучено новорічні ціни на банани, мандарини та яблука.

Раніше ми повідомляли, що росіяни спробують зіпсувати нам Різдво та Новий рік: названо дату наступного ракетного обстрілу.