Стало відомо про те, чому не можна використовувати нейтральну передачу для їзди на вашому автомобілі. Це може призвести до небувалих наслідків.

Справа в тому, що нейтральна передача є в транспортних засобах із різними типами трансмісії. Однак їздити на ній не можна, і експерти вирішили розповісти чому.

Автомобіль у снігу, скріншот: YouTube
Автомобіль у снігу, скріншот: YouTube

У механічних коробках передач рух на нейтралці неможливий, тому що в даному випадку нейтраль використовується для розмикання вхідного та вихідного валу. Це дозволяє використовувати N МКПП для нетривалих зупинок з включеним двигуном.

В автоматичних коробках потрібна нейтральна передача для того, щоб перевести масляний насос та інші компоненти автомобіля в режим спокою. У цей час на машину не можна робити жодної іншої дії, інакше може відбутися поломка трансмісії.

Популярні новини зараз
Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Салон авто
Салон авто

Ця передача використовується в основному для буксирування транспортного засобу на короткі відстані. Інша справа це роботизовані коробки, які створені на базі механічних. У такому разі нейтральна передача використовується як і у звичайній класичній МКПП.

Тут навіть корисно користуватися цим на коротку відстань, якщо хочеться якомога довше зберігати в хорошому стані диски зчеплення.

Водії. Фото: Youtube
Водії. Фото: Youtube

Це допоможе зберегти ваш транспортний засіб у стані нового якомога довше.

Нагадаємо, що субсидій не отримають: українцям назвали умову, за якої пільги неможливі

Раніше повідомлялося, що 8500 гривень за "закриті" очі: українських водіїв попередили про нові правила на дорогах

Також, українські супермаркети оновили ціни на молоко, сир та сметану .