Психологи рекомендують українцям, які через війну втратили емоційний та фізіологічний баланс, повертатися до себе через різноманітні практики та медитації.

Як відомо, багато наших хвороб беруть початок з розхитаної нервової системи, яка в хаосі може надсилати неправильні сигнали та імпульси до мозку. Тому надзвичайно важливо слідкувати за своїм настроєм, та психологічним здоров'ям.

Медитація. Фото: Youtube
Медитація. Фото: Youtube

Практику, яку запропонували в телеграм-каналі Психолог на зв'язку допоможе відновити тактильну чутливість, заспокоїтись та налаштуватися на новий робочий тиждень.

  1. Займи зручну позицію — краще лежачи або сидячи, щоб тіло було максимально розслабленим.
  2. Прислухайся до внутрішніх процесів в тілі — як б‘ється серце, пульсують скроні, розширюються легені при вдихові та зменшуються при видихові.
  3. Віднайди три різних відчуття в тілі. Назви їх, сконцентруйся на них певний час.
  4. Знайди ті місця в тілі, де відчуваєш дискомфорт, напруження, важкість. Глибоко вдихни та з видихом спробуй їх розслабити, звільнити від зайвої напруги.
  5. Віднайди в тілі ті зони, які є нечутливими. Доторкнися до них, спробуй дихати та спостерігати за відчуттями в цих зонах при доторкові. Які вони?
  6. Уяви своє тіло цілісним, ніжно погладь себе, щоб відчути кордони тіла та себе в ньому.
  7. Заверши практику відповіддю на питання: "Що хоче моє тіло і що я можу для нього зробити тут і зараз?".

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Нагадаємо, ми писали, що українці не стали тікати з країни після частих масованих ракетних ударів - чергова демонстрація сили та бажання боротися.

Як повідомляв "Знай.ua" втома, набір зайвої ваги, депресія, безсоння: лікар назвала симптоми нестачі гормонів щитовидної залози.

Також "Знай.ua" інформував російські наркоторговці пожертвували українцям на благодійність 25 тисяч доларів, але вони про це не знали.