2023 року в Україні знову збільшиться розмір страхового стажу, який необхідний для виходу на пенсію. У зв'язку із цим деякі громадяни ризикують не вийти на заслужений відпочинок у 60 років. Втім є категорії українців, які можуть претендувати на подвійний стаж. Про це повідомила спеціаліст Пенсійного фонду України М. Юрчишин.

Нинішнє законодавство дає змогу деяким українцям претендувати на зарахування подвійного страхового стажу. Право на такий привілей мають особи, які працювали в протичумних закладах охорони здоров'я та лепрозоріях, психіатричних установах, відділеннях та установах, де лікуються особи, заражені ВІЛ.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Також у Міністерстві соціальної політики та Міністерстві охорони здоров'я України пояснили, що подвійний стаж зараховується людям, які також працювали у таких місцях:

  • протитуберкульозні кабінети;
  • психіатричні кабінети;
  • кабінети інфекційних захворювань;
  • психоневрологічні відділення;
  • психіатричні бригади швидкої допомоги.

До речі, 2023 року мінімальний страховий стаж для жінок і чоловіків становить 30 років. Надалі необхідна тривалість стажу зростатиме на один рік, поки 2028-го не досягне 35 років.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українські пенсіонери зможуть перевести в готівку свої гроші на касах супермаркету: у Міністерстві соціальної політики дали інструкцію.

Також наш портал інформував, грошова форма субсидій та опалювальний сезон в умовах війни: у Міністерстві соціальної політики розповіли про зміни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв українцям пояснили, як отримати субсидію навіть за наявності боргу за комуналку: два варіанти вирішення проблеми.