Зовсім недовго залишилося до 2023 року. Як відомо, в Україні під час воєнного стану не передбачено "паузи" на свята, у тому числі і на Новий рік. Однак це зовсім не означає, що люди не відзначатимуть.

Зі свого боку ми спробуємо допомогти водіям, які цього року будуть просто затребувані. Оскільки по всіх областях країни діє комендантська година, то приблизно до півночі і після 4-ї ранку буде так звана "двіжуха", в основному - у великих містах.

Давайте дізнаємося, скільки можна випити алкоголю, щоб уранці сісти за кермо.

Час дії алкоголю в організмі, інфографіка: 24.tv
Час дії алкоголю в організмі, інфографіка: 24.tv

В Україні рівень алкоголю в крові водія не повинен бути більшим за 0,2 проміле. Якщо більше, то передбачено штраф у розмірі 17 000 гривень та позбавлення прав водія на 1 рік. За повторного правопорушення протягом одного року штраф збільшується до 34 000 гривень, а "права" забирають на 3 роки.

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

Час дії алкоголю в організмі, інфографіка: 24.tv
Час дії алкоголю в організмі, інфографіка: 24.tv

Якщо перевести 0,2 проміле на алкоголь, то можна сказати, що чоловік випив 0,5 літра пива або 50 г горілки або 200 г сухого вина. Для жінок це 100 г шампанського чи сухого вина. З крові чоловіків алкоголь у середньому виходить зі швидкістю 0,1-0,15 проміле/год, а в жінок – до 0,1 проміле/год. Як правило, 35-річному чоловікові вистачає 6,5 години, щоб з його організму вивітрилися сліди від 1,5 літра пива (якщо в ньому міститься 5% спирту).

Час дії алкоголю в організмі, інфографіка: 24.tv
Час дії алкоголю в організмі, інфографіка: 24.tv

Але алкоголь може діяти по-різному на кожну конкретну людину. Це залежить не тільки від статі, а й від віку, ваги, здоров'я. Впливає навіть рівень стресу. І, звичайно, багато залежить від закуски.

Якщо знаєте, що вам незабаром потрібно сідати за кермо, краще взагалі не пити. У нашій країні щорічно трапляються тисячі ДТП з вини водіїв, які перебували у стані алкогольного сп'яніння.

Нагадаємо, за тріщини на лобовому склі не можна штрафувати: українським автомобілістам нагадали, як не втратити гроші.

Раніше повідомлялося, що в Києві почнуть діяти нові правила продажу алкоголю, а часом і зовсім можна забути про нього.

Також, новорічний стіл збідніє? В Україні змінилися ціни на популярні фрукти перед святами.