Стало відомо про те, що в Україні найближчим часом можуть запровадити важливу зміну, яка полегшить життя мільйонам українців у нинішній ситуації. Йдеться про передачу документів за кордон.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань реінтеграції окупованих територій.

Там відповідають, що зараз обговорюється можливість дозволити українцям пересилати документи, які засвідчують особу, прямо поштою.

Посилка, фото: Telegram
Посилка, фото: Telegram

В умовах війни, коли мільйони людей були змушені залишити свій будинок у пошуках безпечного місця, ця послуга дуже знадобилася б. Виїжджаючи з рідних місць, люди могли забувати важливі документи, оскільки була на рахунку кожна хвилина, і все доповнювалося стресом.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Раніше в країні було заборонено передавати такі важливі документи за допомогою пошти, окрім закордонного паспорта, і це створювало величезну проблему для наших біженців.

Посилки, скріншот: Youtube
Посилки, скріншот: Youtube

Ось тому у відомстві й запропонували трохи змінити правила, тим самим внести їх до українського законодавства.

"Це дасть дозвіл поштовим службам пересилати документи, що засвідчують особу та підтверджують громадянство України. І, зокрема, посвідчення на повернення в Україну. Що дуже актуально для наших земляків, які опинились у третіх країнах", - наголошують у Міністерстві.

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що водіїв попередили, що буде з автомобілем, якщо використовувати нейтральну передачу для їзди .

Раніше повідомлялося, що ріелтори Криму вже чекають на сезонний наплив українських туристів, а росіяни масово продають квартири - чекати залишилося небагато

Також росіяни знову влаштували істерику через якість життя в Україні, ніколи такого не бачили .