На період воєнного стану в Україні запровадили автоматичне продовження соціальних виплат, втім, торкнеться це не всіх категорій громадян. Кому доведеться оформлювати все по-новій, розповів заступник міністерства соціальної політики Віталій Музиченко під час телемарафону.

Віталій Музиченко розповів, що уряд ухвалив постанову про автоматичне продовження соціальних виплат українцям на період воєнного стану. Втім, це нововведення не стосується тієї категорії громадян, які отримують виплати, що ґрунтуються на матеріальному стані одержувачів.

Соцвиплати. Фото: скрін youtube
Соцвиплати. Фото: скрін youtube

За словами чиновника, повторно звертатися до органів соцзахисту для оформлення виплат, зокрема доведеться тим, хто отримує допомогу, як малозабезпечена сім'я, а також самотнім матерям.

Соціальні виплати, скріншот з відео
Соціальні виплати, скріншот з відео

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Зокрема, це допомога малозабезпеченим сім'ям, одиноким матерям. Для отримання цих видів допомоги потрібно звертатися повторно до органів соціального захисту населення, подавати декларацію, і з урахуванням поданої інформації обчислюватиметься та прийматиметься рішення про продовження відповідних виплат Віталій Музиченко

Раніше портал Знай повідомляв, як зміняться пенсії українців: у Мінсоцполітики поділилися планами на 2023 рік.

Також наш портал інформував, із платіжками за комуналку доведеться справлятися самостійно: чому не всі українці отримають субсидію у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українські пенсіонери зможуть перевести в готівку свої гроші на касах супермаркету: у Мінсоцполітики дали інструкцію.