В Україні триває кровопролитна війна і нові ракетні удари росіян по нашій критичній інфраструктурі призводять до проблем. Зокрема, це відсутність електроенергії та води.

У Міністерстві внутрішніх справ опублікували інструкцію про те, що робити за відсутності води, яку можна пити, і де її в принципі брати.

Водопостачання пропадає досить часто, і перш за все слід пам'ятати, що вживати воду з відкритих джерел точно не можна. Вона стане вам у нагоді тільки для технічних потреб.

Очищення води, скріншот з відео
Очищення води, скріншот з відео

Для пиття краще взяти воду з бюветів, шахтних колодязів, або бутильовану.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Робити запас води в середньому на сьогоднішній день потрібно на 2-3 доби, а зберігати її радять у закритих ємностях із спеціальними бирками з написами:

  • Знезаражена для пиття;
  • Для технічних потреб;
  • Для господарських потреб.

    Бювет, фото: Знай.ua
    Бювет, фото: Знай.ua

Крім того, обов'язково потрібно воду ще й знезаразити.

"Кип'ячення є ефективним методом знезараження води", – наголосили у МВС.

Це робиться як для звичайного пиття, так і для приготування їжі. Процес займає трохи більше 10 хвилин, а зберігати таку воду можна лише день.

Воду найближчим часом все ще можуть відключати, і винним є ракетні удари з боку російських окупантів. Вони намагаються зіпсувати нам життя, але роблять лише собі гірше.

Нагадаємо, що водіїв попередили, що буде з автомобілем, якщо використовувати нейтральну передачу для їзди .

Раніше повідомлялося, що ріелтори Криму вже чекають на сезонний наплив українських туристів, а росіяни масово продають квартири - чекати залишилося небагато

Також росіяни знову влаштували істерику через якість життя в Україні, ніколи такого не бачили .