На кінець грудня 2022 року Антимонопольний комітет України наклав штраф на завод "Миколаївмолпром". Справа в тому, що підприємство отримало штраф у 2 мільйони гривень через використання назви "масло" та "сир" на своїй продукції. А ось у ці вироби входили рослинні жири. Для цього підприємства це вже четверта подібна санкція.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби АМКУ.

Вершкове масло, фото felipevarela
Вершкове масло, фото felipevarela

"Вершкове масло та сир є традиційними молочними продуктами, до складу яких не можуть додаватися жири та білки немолочного походження. Використання при виробництві олії та сиру рослинного жиру створює вже інші, немолочні продукти з меншою собівартістю, ніж у виготовлених за стандартами молочних продуктів", – пояснюють у комітеті.

Такі продукти не можуть називатися маслом або сиром, тому що це маркування може ввести в оману споживача і вплинути на його намір придбати певну продукцію. Ще у 2016, 2017 та 2019 роках підприємство тричі штрафували за поширення хибної інформації на упаковці.

Популярні новини зараз
Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

Ціни на сир. Фото: скрін youtube
Ціни на сир. Фото: скрін youtube

У 2020 році органи Держпродспоживслужби зафіксували нові порушення: продукт, який виробник назвав "олією солодковершкове селянське 72,5%" на 58% складався з немолочних жирів, а у складі "сиру твердого українського" виявили стерини – складові рослинного жиру. АМКУ розглянув висновки Держпродспоживслужби та визнав хибне маркування неконкурентною перевагою, яка карається штрафом.

Нагадаємо, смердить і розпадається? Як не купити зіпсований продукт в умовах відключення світла.

Раніше повідомлялося, чи залишиться скисати на полицях? Українські супермаркети оновили ціни на молоко, сир та сметану.

Також, нові ціни на молочку розорять українців: як змінилася вартість сметани, кефіру та вершків.