Мікрохвильова піч, як і будь-який предмет на кухні, має свою властивість забруднитися, особливо, якщо при розігріванні страви не накривати її кришкою. Миття мікрохвильової печі дуже складно назвати приємним процесом, тому дуже корисно знати хитрощі, які суттєво спрощують цю роботу. Про це пише prostoway.

З часом мікрохвильова піч усередині покривається неприємними на вигляд, засохлими, різнобарвними плямами від їжі. Картина не дуже мальовнича, та й розігрівати їжу стає неприємно. Але й відмити мікрохвильову піч - завдання не з легких, якщо не знати про одну хитрість.

Мікрохвильовка, скріншот відео
Мікрохвильовка, скріншот відео

Так, щоб повернути блиск і чистоту мікрохвильовій печі чи не потрібно дорогих засобів, ні особливих зусиль. Знадобиться половина лимона, яку потрібно буде порізати кружальцями і покласти у блюдце, наповнене 150-200 грамами води. Це все необхідно поставити в мікрохвильову піч на 5 хвилин, включивши її на повну потужність.

Мікрохвильовка, скріншот: Youtube
Мікрохвильовка, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Наступний крок: дістати тарілку, а стінки мікрохвильової печі протерти спочатку вологою, а потім сухою ганчіркою. Результат здивує, адже не лише піч стане чистою, а й аромат на кухні приємно порадує.

Цей метод можна використовувати для миття духової шафи, але воду при цьому слід наливати в керамічну або металеву ємність.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, плями та дрібні подряпини — не причина викидати шпалери, кілька порад від порядку.

Також наш портал інформував, як відчистити антипригарну сковороду та не пошкодити її: хитрий лайфхак для господарок.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, щоб не зіпсувалася, а довго прослужила: яку косметику можна і категорично заборонено зберігати в холодильнику.