Новий 2023 рік українці зустріли без снігу та морозу, і наступний тиждень також здивує аномальним потеплінням. У деяких регіонах очікується +14, але незабаром зима все ж таки покаже свою силу.

Синоптики склали прогноз на перший тиждень 2023 року та докладно пояснили, чого українцям чекати від погоди у різних куточках країни.

Українці, фото: Знай.ua
Українці, фото: Знай.ua

Погода 2 січня

Вже у понеділок тепло відчують мешканці Криму, Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької областей. Температура повітря складатиме від +12 до +14 градусів. Вдень буде хмарно, але ніяких опадів не очікується. Прохолода дістанеться до Сходу та частково Півночі країни - вдень до +9, вночі до +3 градусів.

Прогноз погоди на 2 січня, Укргідрометцентр.
Прогноз погоди на 2 січня, Укргідрометцентр.

Вівторок, 3 січня

У західних регіонах буде прохолодно. Вдень до +9, уночі від +3 градусів. В Ужгороді очікується дрібний дощ, а в Одесі прокинеться сонце та тепло до +12. Тим часом на Донеччині вдень до +7 градусів, вночі від +3 градусів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Прогноз погоди на 3 січня, Укргідрометцентр.
Прогноз погоди на 3 січня, Укргідрометцентр.

Середа, 4 січня

Прогнозується різке зниження температури, переважно на Заході – до +3 градусів, а на Сході вночі ще холодніше до +2. Сніг також покаже свою силу у багатьох областях.

Прогноз погоди на 4 січня, Укргідрометцентр.
Прогноз погоди на 4 січня, Укргідрометцентр.

Четвер, 5 січня

Майже на всій території країни очікуються снігопади та дощі – у Чернігові, Сумах, Полтаві, Харкові та інших містах. Різка зміна погоди супроводжуватиметься нічними морозами. Лише в одній області буде сухо – у Запорізькій.

Прогноз погоди на 5 січня, Укргідрометцентр.
Прогноз погоди на 5 січня, Укргідрометцентр.

Нагадаємо, у "Нафтогазі" розповіли, які АЗС працюватимуть у разі блекауту: перелік адрес

Раніше ми писали про те, кому виплатять допомогу на зиму: як отримати гроші від держави