Вчені працюють над тим, щоб знайти метод для продовження життя людини, тож постійно займаються вивченням різноманітних досліджень.

У деяких простих видів є клітини, що зберігаються і після дорослішання. Якщо порівнювати з людськими, то ці клітини мають дивовижні особливості до оновлення. Про це інформує портал ua-novosti.info.

Дослідження, фото: Пошук
Дослідження, фото: Пошук

Зазначимо, що це відкриття було зроблено понад сто років тому, але тільки зараз розробили інструменти, які дозволили розкрити ці клітини, здатні відновлювати весь організм. В ході експерименту біологи спостерігали за процесом впливу впроваджених тканин та тканини плюрипотентних стовбурових клітин.

Експерти зазначають, що такі клітини є не лише у простих тварин, а й у будь-якому організмі. Проте вони можуть працювати без спеціальних ферментів, які вчені ще знайшли.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Дослідники провели низку досвідів з цими клітинами. Йдеться про експерименти над тваринками. Мертвому хробакові, який отримав смертельну дозу радіації, ввели ці клітини.

Під час експерименту хробака вдалося відновити до життя. Після цього вчені будуть проводити подібні експерименти та на більших особинах інших видів.

Нагадаємо, ми писали, що подарунок під ялинку: в Україні скасували підвищення тарифів на воду

Як повідомляв "Знай.ua" у МОЗ зробили важливу заяву про вірус - виник один серйозний нюанс: це може статися й з вакцинованими.

Також "Знай.ua" інформував, вартість огірків та цибулі досягла рекорду: які ціни і чого чекати вже після свят