У супермаркетах найближчим часом можуть зникнути відразу кілька категорій товарів. Перелік того, чого не буде на прилавках.

Про це розповів директор юридичного департаменту мультиформатної мережі Novus Максим Бугаєв під час онлайн-події "Як підтримати бізнес при відключеннях електроенергії?", організованому Центром економічних стратегій.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

На сьогоднішній день мережі супермаркетів працюють над тим, щоб забезпечити всі магазини альтернативними джерелами харчування, і йдеться переважно навіть не про генератори.

Однак поки що магазинам доведеться відмовитися від деяких категорій товарів, зберігання яких потребує багато витрат електроенергії.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Ще влітку на мережу супермаркетів Novus у 100 магазинів в наявності було 5 генераторів, які використовували при будівництві або відключенні електроенергії. На сьогоднішній день близько 30% магазинів мають генератори на постійній основі. Ще близько 15% вже в дорозі. Побутові генератори найпоширеніші. Ті, які нам потрібні, на 300-400 кВт досить важко знайти. Споживання палива в нього близько 100 л/год, і постійно потрібний запас палива. Максим Бугаєв

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

За останні три місяці на покупку генераторів витратили понад 1,8 мільйона євро, але тут виникає нова проблема. Вся причина в нестачі фахівців, тому що генератор мало купити, і його потрібно встановити і налаштувати.

Сподіваємося, що найближчими місяцями проблема буде назавжди вирішена, і ми зможемо жити як раніше. Для цього нам потрібно перемогти російську агресію.

Зникнуть з полиць переважно товари, які мало зберігаються, і вимагають постійної уваги.

Генератор. Фото: скрін youtube
Генератор. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що не лише соняшникова: в Україні злетіли ціни на соєву олію

Раніше повідомлялося, що погода загартує українців у перший тиждень 2023 року: очікується аномальне тепло, а після дикий мороз

Також росіяни готують ракетний удар по Україні: британська розвідка назвала мету