Зима не заваджає городникам та дачникам займатися своєю улюбленою справою.

Якщо є вільний час, то чому б не приділити його своїм рослинам. Про те, що можна робити в саду, городі та теплиці цього тижня, підкаже Місячний календар. Цікаво, що повню цього місяця називають Вовчим Місяцем і настане вона 7 січня о 01:08 за київським часом.

Посівний календар на січень 2023

У січні всі садові городні роботи в основному проводяться у теплицях, або ж йде підготовка до майбутніх робіт. Саджати нові рослини сприятливо у дні, коли місяць зростає.

2, 10, 12, 23, 25, 31 січня. Сприятливий день для замочування та пророщування насіння на підвіконні. Можна зайнятися посівом на розсаду помідорів, пекінської капусти, перцю, огірків. Буде вдалою вигонка зелені та цибулі, а також посів шпинату у теплиці. Дозволено мінеральні підживлення, але не рекомендується розпушувати ґрунт.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

3-5, 11, 12, 16, 17, 24, 25, 28, 29 січня. Сприятливі дні. Можна проводити посів петрушки, пекінської капусти, редиски, гороху та квасолі у теплиці або на підвіконні. Хороші дні для посадки ампельних і кучерявих квітів. У саду проводять санітарне обрізання дерев та снігозатримання. Не рекомендується поливати та підгодовувати рослини.

6-8 січня – дні повного місяця. Роботи із рослинами не проводяться.

Молодий місяць настане 21 січня 2023 року о 22:53 за київським часом. У цей день також розпочинається сезон Водолія, чиєю енергією ми будемо сповнені.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні раптово подорожчали банани, але яблука впали в ціні: скільки коштуватимуть фрукти.

Як повідомляв "Знай.ua" не тільки соняшникова: в Україні злетіли ціни на соєву олію.

Також "Знай.ua" інформував про гороскоп на тиждень з 2 по 8 січня 2023 року для всіх знаків Зодіаку