Нова хвиля мобілізації в Росії буде значно слабшою, ніж попередня. Це не змінить ситуацію на фронті.

Про це повідомляє ERR, цитуючи Міноборони Естонії.

Речник оборонного відомства Тааві Лаасіка зазначив, що завжди важливо пам'ятати про те, що прихована мобілізація в Росії не зупинялася з перших днів повномасштабної війни. Більше того, триває вона до цього дня, незважаючи на всі заяви місцевої влади про те, що її цілі виконані.

Мобілізація в Росії, фото: скріншот з відео
Мобілізація в Росії, фото: скріншот з відео

В оборонному відомстві Естонії зазначили, що поки що вони не мають підтверджень тому, що наступна хвиля мобілізації безперечно неминуча, але від Кремля можна очікувати чого завгодно.

Популярні новини зараз
Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

"Однак така можливість завжди залишається, цього не можна виключити. Багато чого, звичайно, залежить від того, де потенційно мобілізованих розмістять, і якою буде їхня активність. Якщо мобілізовані пройдуть місяць чи дві підготовки, а потім їх спрямують на війну, тоді за великим рахунком нас це не торкнеться", - сказав спікер, додавши, що проведення другої хвилі мобілізації можливе, але вона буде не настільки масштабною порівняно з першою.

Навчання в Естонії. Фото: Youtube
Навчання в Естонії. Фото: Youtube

До речі, на відміну від першого разу у вересні, прагнення чоловіків із Росії не потрапити до армії і бути мобілізованим не вважатиметься підставою для того, щоб перетнути естонський кордон.

"Спроба уникнути мобілізації - це не аргумент, щоб ми дозволили цим людям перебувати на території Республіки Естонії. Упевнений, що наша прикордонна поліція також вжила заходів щодо боротьби з незаконною міграцією", - сказав Реінсалу.

Голова МЗС Естонії Урмас Рейнсал. Фото: скриншот Youtube
Голова МЗС Естонії Урмас Рейнсал. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, що диктатор путін придумав сценарій, як оголосити про перемогу в Україні: досвід уже є

Раніше повідомлялося, що є три напрямки, де ЗСУ можуть піти у контрнаступ відразу після Нового року: росіяни вже тренують біг

Також росіяни обрали Київ головною метою своїх терористичних ударів .