Для наших читачів, котрі уважно стежать за цінами на головні продукти харчування в Україні, є кілька важливих новин. Відомі українські мережі супермаркетів показали, як змінилися цінники на олію.

Про це стало відомо завдяки новій інформації порталу Minfin.

Згідно з відкритими даними, цінник на соняшникову олію станом на 1 січня 2023 року змінився лише на кілька копійок.

Соняшникова олія. Фото: скрін youtube
Соняшникова олія. Фото: скрін youtube

Зокрема, торгову марку Олейна рафіноване можна придбати за 62,97 грн., тоді як минулого місяця його вартість становила 62,38 грн. за 850 мл. Щедрий Дар продається за ціною 62,75 грн за 850 мл.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin
Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin

Ще є трохи інформації про курячі яйця. Справа в тому, що ціна десятка яєць за даними Держстату на початку січня становила 63,33 грн. в середньому по країні, а за даними моніторингу Minfin, вартість супермаркетів – 74,20 грн. в середньому.

Також варто нагадати нашим читачам, що на кінець грудня 2022 року Антимонопольний комітет України наклав штраф на завод "Миколаївмолпром". Справа в тому, що підприємство отримало штраф у 2 мільйони гривень через використання назви "олія" та "сир" на своїй продукції. А ось у ці вироби входили рослинні жири. Для цього підприємства це вже четверта подібна санкція.

Нагадаємо, як змінилася ціна на молоко, сметану та олію: віриться насилу, але подорожчало не все.

Раніше повідомлялося, через російські обстріли супермаркети відмовляться від низки товарів: які категорії постраждають насамперед.

Також, що буде з цінами та врожаєм ягід, фруктів та овочів у 2023 році: експерт дав прогноз.