Митрополит Київський і всієї України Єпіфаній зовсім недавно ділився цікавою публікацією у Facebook, заявивши про теплу зустріч з Валерієм Залужним.

Він називає Головнокомандувача Збройних сил України людиною, яка стала для всього населення - справжньою легендою та героєм. Наразі Єпіфаній заявив про те, що єдиної РПЦ (Руської православної церкви) після перемоги України не буде. Через те, що РФ розпадеться на кілька держав, те саме станеться і з вірою. Про це йдеться в інтерв'ю виданню LB.

Епіфаній, фото: Facebook
Епіфаній, фото: Facebook

"Залишається РПЦ, яка не матиме вирішального впливу в цілому на православ'я. Вони цього прагнули довгий час, але не досягли і зазнають краху, тому що так історично склалося, що першим у Вселенському православ'ї є Константинопольський патріархат", – заявив Митрополит Усієї України.

Це при тому, що російська влада виділяла на власну церкву величезний "ресурс". Той відділ, який відповідав за зовнішні відносини, є частиною ФСБ... впливаючи на церковне та інші важливі питання на різних континентах та в різних країнах.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Епіфаній та Залужний, фото: Facebook
Епіфаній та Залужний, фото: Facebook

До цього Єпіфаній заявляв, що, незважаючи на швидкоплинність наших життів, у кожному з нас відображається вся історія людства та весь світ.

Нагадаємо, Митрополит Єпіфаній отримав від Головнокомандувача Залужного "подарунок" перед Різдвом: "Добилися..."

Як повідомляв "Знай.uа", Кирило Буданов передбачав початок вирішального етапу війни: "Потрібна допомога і Боже благословення"

Знай.ua писав, Митрополит Епіфаній відкрив секрет перемоги: "Продовжують, як змії, кусати нас"