Великі тепличні комбінати знижують обсяги вирощування огірків на користь помідорів. Причина банальна – останні вимагають менше енерговитрат. Про це у блозі компанії Rijk Zwaan Ukraine розповів власник тепличного господарства Максим Мироненко, повідомляє AgroTimes.

Ситуація з енергосистемою України залишається складною. Незважаючи на цілодобову роботу енергетиків, відключення електрики все ще відбувається і жити з ними українцям доведеться ще тривалий час. Якщо простим громадянам це приносить переважно побутові незручності, то для бізнесу незліченну кількість проблем.

Ціни на огірки, скріншот з відео
Ціни на огірки, скріншот з відео

Так, власник тепличного господарства Максим Мироненко зазначив, що через проблеми з електрикою багато тепличних комбінатів відмовляються від вирощування огірків і більше дивляться у бік помідорів. Причина в тому, що для вирощування огірка потрібно більше енерговитрат.

Огірки. Фото: скриншот youtube
Огірки. Фото: скриншот youtube

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

Також експерт додав, що у нинішніх реаліях у бізнесі є багато невизначеності. Наприклад, навіть передбачити, коли висівати насіння складно, адже ніхто не може точно спрогнозувати, якою буде ситуація з електрикою.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, вітаміни влетять у копійчину: українців засмутили новими цінниками на апельсини, мандарини та банани.

Також наш портал інформував, овочі на вагу золота: як у супермаркетах змінилися ціни на капусту, картопля та морква.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, вартість огірків та цибулі досягла рекорду: які ціни і чого чекати вже після свят.