Гормон впевненості в собі та задоволення — серотонін, на противагу дофаміну, який відповідає за бурхливі емоції, це тиха радість.

Для підвищення гормону тихої радості, медики радять вживати продукти, які насичують організм необхідними речовинами. Дієтолог Оксана Скиталінська радить вживати в їжу певні речовини, які забезпечать продукування цього гормону.

сумний настрій
сумний настрій

Листова зелень

Шпинат, рукола та інша листова зелень містять калій, кальцій, магній, залізо, фолієву кислоту та вітамін С. Ці нутрієнти регулюють рівень гормону кортизолу, який виробляється при стресі. Також вони сприяють виробництву серотоніну та дофаміну.

Банани

У бананах міститься L-триптофан – амінокислота, що регулює вироблення серотоніну, дофаміну та інших гормонів, що впливають на поведінку, настрій, когнітивні функції та сон.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Банани, скріншот з відео
Банани, скріншот з відео

Волоський горіх

Ці горіхи багаті на жирні кислоти омега-3, магній і вітаміни. Вони також стимулюють вироблення мелатоніну, необхідного для гарного сну.

Темний шоколад

Шоколад із вмістом какао 70% і вище стимулює роботу мозку та підвищує концентрацію уваги. Він також містить анадамін – нейромедіатор, що протистоїть депресії.

Квасоля

Магній – елемент, розслабляючий м'язи, а значить і заспокійливий. Цього компонента просто надлишок у квасолі! А ще магній регулює рівень кортизолу, речовини, що відповідає за зняття стресу і спокійний настрій.

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, як українцям знайти аптеки з безкоштовними ліками: декілька доступних способів.

Як повідомляв "Знай.ua" з чого варто розпочати рік: чотири практичні поради від психолога.

Також "Знай.ua" інформував популярна крупа зросла в ціні: вже понад 78 гривень.