У Івано-Франківську вирішили зайнятися демографічним питанням. Тепер за народження дитини платитимуть значно більше грошей.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook повідомив мер міста Руслан Марцінків.

Наразі місцевих мешканців заохочуватимуть народжувати дітей, а також молодим батькам виділять із бюджету кілька десятків тисяч разової допомоги. Зокрема йдеться про 50 тисяч гривень.

Останнім часом статистика народжуваності значно знизилася, і робиться це "щоб франківців побільшало".

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Якщо ви з нашої громади і народили малюка у 2023 році у міському пологовому будинку, то зможете отримати з міського бюджету разову допомогу 20 000 гривень, а якщо тато чи мама військові – то 50 000 гривень", - йдеться у повідомленні під постом.

Крім того, програму вже почали розробляти, і найближчим часом вона почне працювати. Як тільки це станеться, мер пообіцяв повідомити в соціальних мережах.

Руслан Марцінків, фото: Facebook
Руслан Марцінків, фото: Facebook

Це стосується зокрема дітей, які народилися після 1 січня 2023 року в Міському Перинатальному Центрі, і вони зможуть отримати виплати з першого дня роботи цієї програми.

"Тому намагаємося, щоб козацькому роду не було перекладу!" - Додав Руслан Марцінків.

До речі, крім цього, є ще й виплати від держави, і становлять вони 41 280 гривень. Однак, сума видається не відразу, а протягом кількох років. Перша частина становить 10320 гривень, а потім щомісяця протягом трьох років 860 гривень.

Скрін, відео YouTube Пологовий будинок
Скрін, відео YouTube Пологовий будинок

Нагадаємо, що тепер сусідам теж вимикатимуть світло? Нацкомісія наведе лад у відключеннях у 7 обленерго

Раніше повідомлялося, що оформлення субсидії для переселенців: які документи потрібно зібрати та куди звертатися

Також, 510 гривень чи покарання "на словах": українським водіям підказали, як уникнути штрафу