У Вищій раді правосуддя вирішили обрати нових членів ВРП. Проте, не всі претенденти мають чисту репутацію. Можуть стати новою проблемою для України.

Про це йдеться на порталі Ради суддів України.

Новими трьома членами стали Тетяна Бондаренко, Олена Ковбій та Сергій Бурлаков.

Суд. Фото: скрин відео
Суд. Фото: скрин відео

Що стосується останнього персонажа, є безліч питань. Справа в тому, що Сергій Бурлаков неодноразово відвідував Кримський півострів після його окупації у 2014 році. Проходив він через співробітників ФСБ. Крім того, він разом із родичами їздив і до Росії після цинічного вторгнення, а такі люди не повинні мати влади.

Популярні новини зараз
Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

На цьому "сюрпризи" не закінчуються. Він дуже тісно пов'язаний із родиною відомого харківського бізнесмена та депутата забороненої політичної сили Опозиційна платформа – За життя Олександра Фельдмана.

Сергій Бурлаков, фото: вільне джерело
Сергій Бурлаков, фото: вільне джерело

Звичайно, його декларації при цьому не відповідають дійсності, і це м'яко кажучи.

Тут постає питання, як вiн пройшов Етичну раду, адже співбесіди там закриті.

"Як такий персонаж може далі працювати у Верховному суді та приймати рішення ім'ям України це питання окреме. Але зараз воно преться до ВРП. Закликаю суддів у жодному разі не голосувати за нього" - висловився про цей інцидент активіст Стерненко.

Суд. Фото: скрин відео
Суд. Фото: скрин відео

До речі, всі новообрані члени склали присягу, і тепер працюватимуть там протягом наступних чотирьох років.

Нагадаємо, що пропагандист Соловйов вигадав мотив нової хвилі мобілізації: просять самі

Раніше повідомлялося, що політик Дмитро Співак розповів, у чому суть нового законопроекту про контррозвідувальну діяльність .

Також політтехнолог Михайло Шейтельман пояснив, чому політика нового уряду Ізраїлю – тривожний сигнал .