В українських містах почастішали випадки квартирних крадіжок. Навіть війна в країні не бентежить зухвалих злодіїв, а ще вони успішно користуються тим, що багато господарів поїхали за кордон і залишили свої домівки без нагляду.

Злодії залишають спеціальні мітки, щоб перевірити, чи живуть у квартирі люди. Докладно про це розповів киянин Руслан Олегович у Facebook.

Квартирні крадіжки, фото antikor
Квартирні крадіжки, фото antikor

Оскільки більшість українців залишили країну через російську агресію, тимчасово перебуваючи в інших регіонах або за кордоном, багато квартир порожні. Це і приваблює домушників. Вони шукають будь-який привід та випадок для наживи.

Але щоб не потрапити на очі сусідам та поліції, вони ретельно готуються до крадіжки. Мітками вже нікого не здивуєш, про них знає кожен, але сучасні злодії придумали щось нове.

Популярні новини зараз
Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Старі мітки, завдяки нам з вами, вже всі знають. Це рекламка, сірники, пластилін, малюнки крейдою тощо, але все це добропорядні сусіди прибирають із порожніх квартир", - написав чоловік.

Тепер злодії визначають нежитлову квартиру за допомогою харчової плівки. Вони обтягують замок на вхідні двері цим тонким і непримітним матеріалом. Якщо ключ увійде до скажини – це буде помітно. Виходить, у квартирі хтось живе.

Мітки злодіїв, фото Facebook
Мітки злодіїв, фото Facebook

Руслан Олегович стверджує, що такі мітки вже помічали у Києві, у будинках Шевченківського району.

"Чому не скотч? Тому що його відразу помітять під час відкривання замка і буде розголос, а цей спосіб важко помітити неозброєним оком, так що тепер ви знаєте!" - попередив він.

Чоловік також дав цінні поради, які допоможуть уберегти житло від крадіжки:

  • встановити камери спостереження;
  • має бути як мінімум 2-3 замки;
  • найняти охоронну службу;
  • не говорити про те, що ви кудись їдете, включаючи соцмережі;
  • довіреним сусідам залишити ключі, щоб вони іноді заходили і вдавали, що у квартирі хтось живе.

Оренда квартири в воєнний час. Фото: Youtube
Оренда квартири в воєнний час. Фото: Youtube

Нагадаємо, нові правила військового обліку: чим загрожує неявка у військкомат у 16 ​​років

Раніше ми писали, 65% українців страждають від нестачі доходів