В Україні триває війна і через втрати, також триває і мобілізація. Тому для тих, хто відмовився з першого разу мобілізуватися, повістка може прийти вдруге.

Військовозобов'язаний може вдруге отримати повістку до військомату. Про це розповів юрист Ростислав Кравець для Факти ICTV.

Повістка. Фото: Кореспондент
Повістка. Фото: Кореспондент

Юрист зазначає, що в Україні практикується повторне вручення повісток. Наприклад, її можуть надіслати людині, яка за певних обставин повістку не отримала або не з'явилася у військкомат у призначений час.

Звичайно, повторні повістки можуть надсилатися, якщо особа за певних обставин, її не отримала. Повторну повістку можуть направити як для уточнення даних призовника, так і для проходження ВЛК, аби з’ясувати придатність до служби, – зазначив Кравець.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

У разі, якщо людина ухиляється від проходження військової служби або не з'являється до військкоматів після отримання повісток, йому загрожує кримінальна та адміністративна відповідальність.

За неявку за викликом до територіального центру комплектування у призначений час передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу 3 400−5 100 грн, проте штраф не анулює подальшу мобілізацію людини.

А за статтею 336 Кримінального кодексу України передбачено відповідальність за усунення від призову на військову службу під час мобілізації у вигляді заповнення волі на строк від 3 до 5 років.

Нагадаємо, ми писали, що бобри стали на бік ЗСУ: зубатий союзник допоміг зупинити окупантів


Як повідомляв "Знай.ua" Олексій Резніков попередив про наступ обох боків протягом найближчих тижнів.

Також "Знай.ua" інформував, на росії знову поспішили зі "взяттям" Соледара, і пропагандисти запідозрили недобре