У фейкових чат-ботах, що маскуються під сервіси Ощадбанку, шахраї намагаються дізнатися ПІН-код, CVV2/CVC2-код, логін або пароль до мобільного додатку.

Війна не знищила шахраїв та нечистих на руку ділків, які намагаються виманити в українців останні копійки, щоб розжитися. За повідомленням пресслужби Ощадбанку, чат-боти викрадають платіжні дані користувачів для подальшої крадіжки коштів з карток.

Ощадбанк Фото: скрін youtube
Ощадбанк Фото: скрін youtube

Експерти рекомендують переходити на чат-бот Ощада тільки з офіційного ресурсу банку або у додатку "Мобільний Ощад". Використовувати посилання на сторонніх сайтах або надіслані через соціальні мережі це одразу підставляти свою безпеку під удар.

Справжній чат-бот держбанку ніколи не запитує у користувача платіжну інформацію картки, а саме ПІН-код, CVV2/CVC2-код, логін або пароль до мобільного додатка.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Також експерти нагадали, що в Тelegram та Viber обліковий запис банку верифікований і має синю галочку. Серед офіційних джерел інформації Ощадбанку такі ресурси:

Web: www.oschadbank.ua
Facebook: https://www.facebook.com/oschadbank
Telegram: https://t.me/sergii_naumov (офіційна сторінка голови правління Ощадбанку Сергія Наумова).

Нагадаємо, ми писали, що у холодному "Ощадбанку" масові бійки, інкасатори сидять у черзі по три години і працює одна каса.

Як повідомляв "Знай.ua" українка з карткою "Ощадбанку" лише поплакала на зачинені двері, у робочий день.

Також "Знай.ua" інформував, українцям з картками "Ощадбанку" віддадуть гроші лише після подорожі.