Дуже правильною ідеєю може здатися думка про те, щоб шпурнути на батарею опалення вологі шкарпетки або іншу важливу річ зі свого гардеробу. Адже ми робимо це не просто так, а для того, щоб прискорити процес сушіння і швидше одягнути улюблений елемент "модної цибулі". Так багато хто і робить, проте є як мінімум три дуже вагомі причини такого більше не "виконувати".

Про те, чому не можна сушити речі на батареї, ми дізналися завдяки порадам одного з українських блогерів, який публікує свої лайфхаки на YouTube.

Сушіння речей на батареї, скріншот: YouTube
Сушіння речей на батареї, скріншот: YouTube

Температура

Якщо батарея слабо гріє, то мокрі речі зроблять батарею зовсім холодною, будуть сохнути довго, а загальна температура в приміщенні різко впаде. І в такому разі – чекайте у гості цвіль. Воно вам треба?

Розмір

Експерти не радять сушити делікатні речі з вовни, з альпаки або кашеміру. Справа в тому, що вони можуть просто втратити свою форму і просто зіпсуватися. А найгірше, коли річ "сідати" і їх сміливо можна нести в "секонд", у відділ для діток - це добра справа, але не в жертву ж собі.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Сухість

Ще один важливий факт, який потрібно знати – сушіння на батареї призводить до того, що речі сильно пересихають і на те, щоб їх розгладити, доведеться витратити не лише більше часу, а й електроенергії. Та й без пульверизатора з водою чи парової праски не обійтися.

Погляньте на свій старий рушник, який уже схожий на вафлю. Хочете, щоб усі речі стали такими? Тоді не кладіть їх на радіатори опалення.

Нагадаємо, забудьте про молоко і воду: на чому ще можна варити крупи – несподівані альтернативи.

Раніше повідомлялося, як відмити кухонну стільницю і усунути неприємні запахи: знадобиться лише два інгредієнти.

Також, чи корисна насправді вода з лимоном натще: міфи і правда про властивості напою.