На офіційному сайті благодійного фондуПраво на захистз'явилася інформація про можливе отримання грошової допомоги від ООН у розмірі 6600 гривень.

Повідомляється, що отримати допомогу можуть не лише внутрішні переселенці, а й інші категорії громадян, які постраждали від війни. Головні категорії серед тих, хто може отримати грошову допомогу, це ВПО, ті, хто нікуди не переїжджав, але мешкає в одній із кількох областей центру, півночі, півдня чи сходу України.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Також отримати 6600 від ООН можуть ті, хто повернувся додому після вимушеної евакуації до іншої області чи країни. Важливо й те, щоб отримати міжнародну допомогу, ви не повинні були отримувати її раніше.

Подати заявку на грошову допомогу можуть люди, які належать до інших, додаткових категорій - якщо ви перебуваєте в сім'ї, яка має всього одного з батьків (батько чи матір) з кількома дітьми віком до 18 років (або з літніми людьми старше 55 років); якщо ви перебуваєте в сім'ї з одиноким батьком, кількома літніми людьми (55+) або з пенсіонером, у якого під опікою один або кілька дітей віком до 18 років.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Сім'ї з однією або кількома особами з інвалідністю, хронічними захворюваннями. Прийомні сім'ї, які займаються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками", - йдеться в повідомленні.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Подати заявку на виплати можна у кількох областях, де працюють пункти реєстрації, а також у мобільних виїзних пунктах.

Нагадаємо, затримки із соцвиплатами в умовах війни: Гетьманцев розповів, до чого готуватися українцям

Як повідомляв "Знай.ua", отримання соцвиплат у 2023 році: українцям вказали на важливий нюанс, що змінилося

Знай.ua писав, доплати до пенсії в 2023 році: у кого і на скільки можуть зрости виплати