Стало відомо про те, що у Верховній Раді найближчим часом можуть ухвалити законопроект, який заборонить їзду «непереобутих» транспортних засобів.

Йдеться про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безпеки транспортних засобів (№8369).

Справа в тому, що народні депутати планують проголосувати невдовзі за додаткові обмеження щодо допуску автомобілів до транспортного руху.

Автомобільні шини
Автомобільні шини

Якщо його буде прийнято, тоді з 1 листопада по 31 березня до їзди не допускатимуться автомобілі, які мають масу не більше 3,5 тонн, і вирішили не обладнати всесезонні та/або зимові шини на всіх колесах транспортного засобу.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

За це передбачатимуть також штрафи на цей період. Його сума буде у розмірі 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн.).

Автомобiль, фото: Знай.ua
Автомобiль, фото: Знай.ua

Примітно, що закон про зміну цього правила до правил дорожнього руху було внесено ще торік міністром внутрішніх справ України Денисом Монастирським, який загинув нещодавно.

У його пропозиції ще були зміни щодо порядку використання фар, а також шин за сезонами.

Коли цей законопроект буде прийнятий - поки що невідомо, проте з високою ймовірністю він все ж таки буде прийнятий.

Очікується, що це значно зменшить кількість ДТП на дорогах і відповідно буде менше жертв. Величезна кількість водіїв нехтують цим правилом із приходом холодів, а потім дуже шкодують і створюють аварійні ситуації.

Автомобіль, скріншот: YouTube
Автомобіль, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що "Ощадбанк" порадив українцям, як убезпечити себе від шахраїв у чат-ботах.

Раніше повідомлялося, що українці з картками "ПриватБанку" тонуть у кредитах, сліз більше не лишилося

Також, так само, як і у чоловіків: кому з українок заборонено залишати країну до кінця війни