За рік в Україні піднялися ціни на практично всі продукти, зокрема рибу. Викласти кругленьку суму доведеться не лише за свіжу рибу, а й морожену, яка злетіла в ціні майже на 50%. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

У грудні 2022 року середній цінник на морожену рибу становив 155,11 гривні за один кілограм, що на 3% більше, ніж було у листопаді. У річному вираженні темпи подорожчання були майже нижчими.

Ціни на морожену рибу, скріншот з відео
Ціни на морожену рибу, скріншот з відео

За даними Держстату, з початку минулого року середня споживча ціна мороженої риби підвищилася на 49,6%. Ще у січні продукт продавався по 103,7 гривні за кілограм. При цьому у відомстві нагадують, що дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Криму, Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Риба. Фото: скриншот YouTube
Риба. Фото: скриншот YouTube

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

До речі, за даними Мінфіну, середній цінник на свіжоморожену скумбрію в січні становить 122 гривні за один кілограм. Вартість риби суттєво знизилася, якщо порівнювати із груднем 2022 року, коли цінник був на рівні 144,46 гривні за кіло.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, курятина, сало та овочі: українцям назвали продукти, які можуть сильно додати в ціні 2023 року.

Також наш портал інформував, супермаркети оновили ціни на популярні консерви: скільки доведеться віддати за баночку сардин та шпрот.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, шашлик побачимо лише у снах? За місяці війни в Україні сильно скоротилося виробництво м'яса.