Незважаючи на війну, життя українців продовжується. Попереду на абітурієнтів чекає вступ до навчальних закладів, тому в Міністерстві освіти і науки озвучили порядок прийому у 2023 році.

Цього року прийом абітурієнтів здійснюватиметься на основі вдосконаленого національного мультипредметного тесту. Про це йшлося під час брифінгу.

Брифінг Міносвіти, скріншот
Брифінг Міносвіти, скріншот

Тест складатиметься з двох обов'язкових предметів: українська мова та математика, а також одного предмета на вибір: історія України, іноземна мова (англійська, французька, німецька чи іспанська мова), фізика, хімія або біологія (зробити вибір необхідно буде при реєстрації на НМТ ).

Результати за обраний самостійно предмет дозволяють надійти на будь-яку спеціальність, але до результатів НМТ будуть застосовані різні коефіцієнти.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Загалом тестування триватиме 180 хвилин, до нього увійдуть три блоки предметів. При цьому можна буде розподіляти по блоках самостійно.

Іспити, фото: Unian
Іспити, фото: Unian

З української мови, історії України, хімії та біології буде по 30 тестових завдань, з іноземних мов – 32 завдання, з математики – 22 завдання, з фізики – 20 завдань.

Міністр зазначив, що реєстрація на НМТ-2023 розпочнеться у квітні. Новацією 2023 року при здачі НМТ буде те, що вводиться мінімальний прохідний бал, який дорівнює не менше 10% для кожного предмета, залежно від максимальної кількості балів, яка буде запропонована в тому чи іншому варіанті тесту.

Іспит, фото informator
Іспит, фото informator

Нагадаємо, нова пенсія в Україні: хто перший у списку і як правильно оформити

Раніше ми писали про те, що українцям можуть списати більшу частину боргів щодо комуналки: більше жодних квитанцій