У кожному з супермаркетів зараз є безліч різних сирів на вибір.

Практично ніколи ми не замислюємося над тим, що ми їмо - чи справді воно складається з молока. Однак якщо поставити собі це питання, є кілька простих способів, які дозволять у домашніх умовах з'ясувати, чи натуральний сир ви принесли з магазину чи ні.

Сирне виробництво, скріншот: Youtube
Сирне виробництво, скріншот: Youtube

Перший досить простий - потрібно відламати маленький шматочок сиру і спробувати катати його між пальцями, легко його притискаючи. Якщо він якісний, то, незалежно від жирності, ламатиметься (кришиться). А ось той продукт, у приготуванні якого використовувалися рослинні компоненти, скочується в грудочку, як пластилін.

Другий спосіб теж не займає багато часу та сил. Вам потрібно лише залишити шматок сиру на 30 хвилин, при кімнатній температурі. Якщо продукт натуральний – він виділить трохи жиру. Якщо підроблений - покриється шаром крапель і стане блискучим.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Сирні товари повинні бути підписані так на етикетці. Натуральний сир складається з молока, бактерій, солі і сичужного ферменту.

Тверді сири. Фото: скриншот з відео
Тверді сири. Фото: скриншот з відео

Найважливіше у супермаркеті – це читати склад продукту. Натуральні сири містять невелику кількість інгредієнтів. Там не повинно бути ні емульгаторів, ні консервантів.

Найгірші варіанти для сніданку: як не отримати проблеми зі шлунком через популярні продукти

Як повідомляв "Знай.uа", швидкий протеїновий тортик у мікрохвильовій печі: для стежать за фігурою всі інгредієнти "можна"

Знай.uа писав, солодке життя триватиме? Українцям розповіли, що буде з цінами на згущене молоко