В Україні триває повномасштабна війна та економіка переживає складний період, але незважаючи на це, офіційний курс долара в країні вдалося стабілізувати. Чого чекати найближчим часом від курсу американської валюти, розповів заступник голови НБУ Юрій Гелетій під час брифінгу з питань монетарної політики 26 січня.

У Національному банку заявили, що не бачать жодних передумов зміни офіційного курсу долара. Зазначається, що кількість резервів дає змогу тримати ситуацію під контролем.

НБУ. Фото: Dengi.ua
НБУ. Фото: Dengi.ua
НБУ. Фото: Dengi.ua

Резервів достатньо і зараз немає жодних підстав для переприв'язування або перефіксування курсу Юрій Гелетій

Юрій Гелетій підкреслив, що обсяги інтервенцій Нацбанку із резервів зростали у грудні-січні, але це не завадило збільшити обсяги міжнародних резервів. Якщо 2022 рік Україна закінчила з резервами 28,5 мільярда доларів, то наприкінці січня їх розмір може збільшитися на 1,5 мільярда — до 30 мільярдів доларів.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Кого не мобілізують до армії: перелік професій Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Курс валют. Фото: скрін youtube
Курс валют. Фото: скрін youtube

У НБУ наголосили, що на даний момент стратегічний напрямок відомства — робота над валютними послабленнями.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що долар стабілізувався, а євро продовжує набирати обертів: чого чекати від курсу валют в останній тиждень січня.

Також наш портал інформував курс долара в лютому: експерт пояснив, як зміниться валютний ринок наступного місяця.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що у 2023 році роботодавці перестануть звертати увагу на професійні навички співробітників: кому пощастить працевлаштуватися.