В Україні можуть підняти тарифи на деякі комунальні послуги, зокрема воду та електроенергію. Така ймовірність пов'язана з запланованим навесні переглядом граничних цін. Про це розповів голова правління Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Експерт заявив, що в Україні діє мораторій на підвищення тарифів на тепло, гарячу воду, газ і його розподіл. Дані комунальні послуги згідно із законом не підніматимуть поки що діє воєнний стан і протягом 6 місяців після його скасування. Водночас, НКРЕКУ має необхідні важелі, щоб підвищити тарифи на воду та світло.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

"Враховуючи, що була заява голови НКРЕКУ, а вони мають прямий вплив на тарифи на електроенергію, тобто вони своїм рішенням можуть ухвалити рішення про зростання тарифів на електроенергію та воду. Тут можна очікувати, як варіант, – підняття тарифів на водопостачання, водовідведення та електроенергію, причому як для бізнесу, так і для побутового споживача. Але чи зростатимуть тарифи, поки що немає жодних гарантій", - зазначив Олег Попенко.

Скрін, відео YouTube тарифи
Скрін, відео YouTube тарифи

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Експерт додав, що наприкінці грудня 2022 року вже планували піднімати тарифи на воду, але незабаром скасували це рішення. Саме тому немає 100% впевненості, що підвищення відбудеться.

Раніше портал Знай повідомляв, в Обленерго розповіли, чому суми у платіжках українців за електроенергію не знизилися і на кілька гривень.

Також наш портал інформував, чи мають українці право на субсидію у разі втрати роботи: головні зміни в соцдопомозі.

Крім того, ми писали, світла немає, а платіжки є: як українцям попрощатися із "завищеними" сумами на комуналку.