Якщо подивитися у популярну Вікіпедію, то стане зрозумілим, що трансжири, це речовини, які можуть привести до захворювання серця та судин, ендокринної системи, та загрожувати утворенню злоякісних пухлин.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНаукові дослідження говорять про шкоду трансжирів для здоров’я, в тому числі про їх вплив на рівень “поганого” холестерину. Регулярне вживання навіть невеликих доз трансгенних жирів в їжу порушує нормальну роботу метаболізму (підвищуючи потребу в Омега-3), провокує ожиріння, а також призводить до розвитку серцево-судинних захворювань.
Трансжири, як і пальмова олія, значно зменшують вартість виробів. Дослідники зауважують, що вживання трансжирів на 21% збільшує ризик серцево-судинних хвороб і на 28% - передчасну смертність.
ВООЗ оцінює, що щороку 500 000 людей в усьому світі гинуть через серцево-судинні хвороби, які розвинулись через надмірне споживання трансжирів.
Де містяться небезпечні трансжири
У багатьох продуктах швидкого харчування: гамбургери, картопля фрі, хот-доги, піца, вершки для кави, маргарин, чіпси, морозиво, шоколадні вироби, тощо.
Трансжири містяться в будь-яких рослинних оліях, які зазнали вторинному нагріванню до високих температур. Крім цього, трансжири можуть утворюватися в жирній їжі та при її повторному підігріванні.
Будь-яка кількість трансжирів шкідлива для здоров'я. Для них не існує верхніх і нижніх безпечних кордонів.
Нагадаємо, ми писали, що якщо втомилися від щоденного миття: як зробити волосся менш жирним - помилки та поради.
Як повідомляв "Знай.ua" смаколики бувають корисними? Перелік солоденького, яке варто споживати і чому.
Також "Знай.ua" інформував, прості поради, як правильно зварити пшоно: буде дуже смачним і не гірчити.