Якщо подивитися у популярну Вікіпедію, то стане зрозумілим, що трансжири, це речовини, які можуть привести до захворювання серця та судин, ендокринної системи, та загрожувати утворенню злоякісних пухлин.

Наукові дослідження говорять про шкоду трансжирів для здоров’я, в тому числі про їх вплив на рівень “поганого” холестерину. Регулярне вживання навіть невеликих доз трансгенних жирів в їжу порушує нормальну роботу метаболізму (підвищуючи потребу в Омега-3), провокує ожиріння, а також призводить до розвитку серцево-судинних захворювань.

Трансжири. Фото: Youtube
Трансжири. Фото: Youtube

Трансжири, як і пальмова олія, значно зменшують вартість виробів. Дослідники зауважують, що вживання трансжирів на 21% збільшує ризик серцево-судинних хвороб і на 28% - передчасну смертність.

ВООЗ оцінює, що щороку 500 000 людей в усьому світі гинуть через серцево-судинні хвороби, які розвинулись через надмірне споживання трансжирів.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Де містяться небезпечні трансжири

У багатьох продуктах швидкого харчування: гамбургери, картопля фрі, хот-доги, піца, вершки для кави, маргарин, чіпси, морозиво, шоколадні вироби, тощо.

Трансжири містяться в будь-яких рослинних оліях, які зазнали вторинному нагріванню до високих температур. Крім цього, трансжири можуть утворюватися в жирній їжі та при її повторному підігріванні.

Будь-яка кількість трансжирів шкідлива для здоров'я. Для них не існує верхніх і нижніх безпечних кордонів.

Нагадаємо, ми писали, що якщо втомилися від щоденного миття: як зробити волосся менш жирним - помилки та поради.

Як повідомляв "Знай.ua" смаколики бувають корисними? Перелік солоденького, яке варто споживати і чому.

Також "Знай.ua" інформував, прості поради, як правильно зварити пшоно: буде дуже смачним і не гірчити.