Останнім часом зростає обурення громадян щодо того, що військкомати продовжують роздавати повістки на вулицях і блокпостах, іноді використовуючи, м'яко кажучи, не найвдаліші для цього методи.

До справи включаються експерти та юристи, намагаючись пояснити, що можна зробити з погляду закону на подібні дії з боку військкоматів. Зараз варто поговорити про те, як компаніям "забронювати" своїх працівників, щоб раптом що їх не забрали воювати.

Видача повістки. Фото: скрін youtube
Видача повістки. Фото: скрін youtube

За словами Андрія Новака, новий порядок оформлення передбачає, що у разі оформлення повістки до суду достатньо, щоб працівник, який залучається, надав відповідні документи. Після цього замовлення буде скасовано або людина буде запрошена до Центру комплектування для оновлення даних.

В Україні з 27 січня набув чинності новий порядок мобілізації співробітників українських компаній. Поки що компанії можуть бронювати до 50% своєї робочої сили. Юрист Андрій Новк сказав, що приватні компанії, які не пов'язані з оборонним сектором чи державними установами, тепер можуть утримувати деяких своїх співробітників від мобілізації на військову службу.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Критеріїв, які дають на це добро, дещо - приватні компанії мають бути великими платниками податків, у валюті з-за кордону вони мають отримувати щонайменше 32 млн. євро. А ще середня зарплата має бути не нижчою за ту, що виставлена ​​в регіоні.

Нагадаємо, юрист зізнався, чи можна не піти у військкомат, якщо отримав повістку: "Необхідно..."

Як повідомляв "Знай.uа", переглянуть рішення ВВК: звільнених від мобілізації можуть закликати, Арахамія звернувся до правоохоронців

Знай.ua писав, в Україні змінилися правила військового обліку: як це стосується безробітних