Дружину проросійського колишнього нардепа Медведчука Оксану Марченко підозрюють у незаконних фінансуваннях окупаційних угруповань рф. Схема працювала завдяки її київським компаніям і підприємствам у Криму.

Про це розповіли у Службі безпеки України, ліквідувавши масштабну схему підпільного фінансування. Компанії Марченко нібито "платили за охорону нерухомості Медведчука" на території півострова.

Віктор Медведчук і Оксана Марченко, фото: 112
Віктор Медведчук і Оксана Марченко, фото: 112

"Саме вона є кінцевим бенефіціаром мережі київських компаній та підприємств в Ялті, які переводили мільйонні суми на рахунки росгвардії та МВС Росії в окупованому Криму", – написали в СБУ.

Також бізнес-структура обвинуваченої регулярно поповнювала держбюджет країни-агресора через сплату "податків та зборів". За підрахунками СБУ, її компанії сплатила на користь росії платежів на понад 50 млн у гривневому еквіваленті.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Обшук у Марченко, фото СБУ
Обшук у Марченко, фото СБУ

За даними слідства, щоб провернути схему, Марченко нібито зареєструвала в Ялті товариство зі статутним капіталом більш ніж 1 млрд російських рублів. А для його створення дружина Медведчука задіяла активи трьох підконтрольних інвесткомпаній у Києві. Після цього "кримська" фірма підписала "охоронні" угоди з росгвардією та МВС окупантів.

СБУ провела 11 обшуків на об'єктах нерухомості дружини Медведчука, в офісах її київських компаній та за адресами проживання їхніх топ-менеджерів. Ось що було виявлено:

  • документи, комп'ютери, флешки та мобільні телефони з доказами угод;
  • печатки та банківські картки, які використовувалися у незаконній діяльності.

Обшук у Марченко, фото СБУ
Обшук у Марченко, фото СБУ

Обшук у Марченко, фото СБУ
Обшук у Марченко, фото СБУ

Обшук у Марченко, фото СБУ
Обшук у Марченко, фото СБУ

Наразі Марченко та голову фірми у Криму підозрюють у фінансуванні дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу чи захоплення державної влади, зміни кордонів території чи державного кордону України (ч. 3 ст. 110-2).

Їм загрожує до восьми років ув'язнення з конфіскацією майна, якщо вина буде доведена.

Оксана Марченко, скриншот: Youtube
Оксана Марченко, скриншот: Youtube

Нагадаємо, Гетьманцев пошкодував нардепа ОПЗЖ Абрамовича, який за лічені дні до вторгнення втік із країни

Раніше ми писали про те, що СБУ прийшла до дружбана Ківи, мера Полтави Олександра Мамая через допомогу окупантам.